27. Kattensnorren

Nu het bijna zomer wordt, bloeien al heel wat bloemen. In het perkje voor het grote huis van Elsewientje staan hele bijzondere planten te bloeien. Heel veel Kattensnorren laten zich mooi in de zon zien. Hun rose bloemblaadjes hebben grote snorren, echt waar. Als je de geur wilt opsnuiven dan kriebelen ze in je neus. Elsewientje met de poezenoortjes wilde buiten gaan spelen. Ze komt nog niet de deur uit of de Kattensnorren roepen haar al. Ze weten dat Elsewientje  hun kan horen. Ze hebben wel vaker met haar gesproken. Maar nu is het echt nodig. 'Elsewientje, kom eens gauw.' Meteen snelt Elsewientje naar het perkje en begroet alle Kattensnorren. Ach jongens, wat is er aan de hand?
We hebben zo'n dorst. Het wil maar niet regenen en onze snorren hangen helemaal naar beneden. Op het moment dat ze zo klagen, komt Binky, het vriendje van Elsewientje, aangelopen. 'Hé, Elsewientje, wat is er aan de hand,' roept Binky. Elsewientje vertelt van de snorren en van de regen, die maar niet komt.
'Dat ken ik wel,' zegt Binky, 'Vooral de mei-regen is goed voor de snorren. Daar groeien ze heel hard van. Mei-regen daar groeit je haar van, zegt mijn vader altijd. Dus zullen de snorren dan ook wel lang worden. Net zo lang als van een Chinees...'
'Hah, Ha,' Elsewientje moet hard lachen. 'Groeit je haar harder van mei-regen? Dat geloof ik niet'
'Ja, ja, ja,' roepen alle Kattensnorren in koor, 'heerlijke mei-regen, dat willen wij.'
Elsewientje kijkt er vreemd van op. Ze heeft er nog nooit van gehoord dat mei-regen je haar langer laat groeien.

'Ja, zegt Binky tegen Elsewientje, 'Jij hoeft niet in een mei-regentje te lopen, want jij hebt al heel mooi en heel lang haar. Maar misschien krijg je er wel een snor van.' Beide  rollen om van het lachen. Elsewientje een snor, nee dat wil ze zeker niet. En op het moment dat Elsewientje en Binky over het gras rollen-bollen begint het heel zachtjes te regenen. Alles Kattensnorren beginnen van genot te spinnen en ze hopen allemaal dat hun snorretjes heel lang worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten